Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien preses konferencē paziņoja, ka valstī tiks izsludināts karastāvoklis, tiklīdz tiks pārkāpts pamiera režīms un atsāksies karadarbība Austrumukrainā, vēsta aģentūra UNIAN.

Porošenko uzsvēra, ka konflikts Donbasā nevar tikt atrisināts militāri, tomēr norādīja, ka ar viņa rīkojumu nekavējoties tiks ieviests karastāvoklis, tiklīdz frontē būs novērojamas uzbrūkošas darbības.

"Neviens nesvārstīsies ne minūti," akcentēja prezidents.

Uguns pārtraukšanas režīms Donbasā darbojas, uzskata prezidents. Tikmēr divas pēdējās Nacionālās Drošības un aizsardzības padomes sēdes bijušas veltītas tam, kā rīkoties, ja uguns pārtraukšanas režīms izjuks.

"Tādā gadījumā nekavējoties tiks ieviests karastāvoklis," teica prezidents. "Man kā augstākajam virspavēlniekam ir jāaizstāv sava zeme no diversantu-teroristu grupām. Tāpēc tagad tiek darīts ļoti daudz, padarot mūsu aizsardzības mehānismu efektīvāku," paskaidroja Porošenko.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos, kur no aprīļa notiek Krievijas atbalstīto kaujinieku un Ukrainas spēku cīņas, kopš 9. decembra tiek ievērota pamiera režīms, lai gan par to Kijeva un priokrieviskie separātisti vienojās jau septembrī.

Tikmēr Krievija savu militāro klātbūtni Ukrainā turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!