Foto: AFP/Scanpix

"Kazaku" vienībās, kas darbojas Luhanskas apgabalā starp Stahanovu un Alčevsku, pasludināta "pastāvīga kaujas gatavība", bet to artilērijas vienība apšaudījusi Krievijas specvienības kaujiniekus, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Informācijas pretestības" fiksētas "tā saukto "kazaku"" vienības artilērijas baterija, kuras bruņojumā ir sešas D-30 haubices, atklājusi uguni pa Krievijas Iekšlietu ministrijas specvienības novietojuma vietu, liecina Timčuka informācija.

"Kazaku" vienības atrodas "pastāvīgā kaujas gatavībā", jo tā sauktās "Luhanskas Tautas Republikas" (LTR) vadība plānojot pārņemt viņu kontrolētās teritorijas, skaidro eksperts.

Iepriekš izskanējusi informācija, ka Luhanskas apgabala Antracitā un Krasnijlučā kazaki cīnās par varu ar LTR kaujiniekiem.

Par kazaku un LTR vadības konfliktu liecina arī pērnā gada nogalē izplatīts videopaziņojums, kurā kazaku vienības komandieris Pāvels Dremovs uzrunā Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, apsūdzot LTR līderus zādzībās.

Prokrieviski noskaņoti grupējumi 2014. gada aprīlī sāka ieņemt valsts un drošības iestāžu ēkas Ukrainas austrumos, pasludinot Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas". Ukrainas valdībai cenšoties atjaunot kontroli pār reģioniem, Donbasā notiek bruņota cīņa, kurā ir tūkstošiem bojāgājušo.

Kijeva un Rietumi uzskata, ka separātistus apbruņo un apgādā Krievija. Tikmēr Kremlis noliedz, ka sūtītu savu bruņojumu un karavīrus uz Ukrainu, norādot, ka visi no Krievijas Ukrainā iebraukušie kaujinieki ir "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!