Foto: AFP/Scanpix

Nemiernieku grupējums "Boko Haram" nogalinājis vairākus desmitus cilvēku un nodedzinājis mājas Nigērijas pilsētā Bagā, informē ziņu aģentūra "Reuters".

Divi vietējie iedzīvotāji aģentūrai atklājuši, ka islāmistu grupējuma biedri otrdienas vakarā ieradušies pilsētā un atklājuši uguni uz iedzīvotājiem, kā arī aizdedzinājuši desmitiem māju.

"Kopā ar ģimeni aizbēgām pēc tam, kad redzējām, ka "Boko Haram" nogalina cilvēkus... Redzēju cilvēku ķermeņus uz ielām. Sievietes un bērnus, daži vēl lūdza pēc palīdzības," pēc aizbēgšanas uz Maiduguri pilsētu pavēstījis Bagas iedzīvotājs Muhameds Bukars.

Varasiestādes paziņojušas, ka šajā nemiernieku uzbrukumā nogalināti vismaz 100 cilvēki.

Kāds cits pilsētas iedzīvotājs, kuram izdevies izbēgt pavēstījis, ka visu pilsētu ieskāvušas liesmas, un bēgot viņam nācies pārkāpt neskaitāmiem līķiem pilsētas ielās.

Ekstrēmisti pārņēmuši arī netālu esošo armijas bāzi.

Pagājušajā nedēļa aptuveni 2000 Nigērijas iedzīvotāju, tieši "Boko Haram" uzbrukumu dēļ, devušies bēgļu gaitās, trešdien paziņojusi Čadas Republikas valdība.

"Boko Haram" regulāri veic uzbrukumus pilsētām un ciemiem Nigērijas ziemeļu reģionā. Nemiernieku uzbrukumos 2014.gadā Nigērijā nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēki. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!