Karadarbībā Ukrainas austrumos bieži par kauju upuriem kļūst mierīgie iedzīvotāji un civilā infrastruktūra. Saasinoties cīņām Doņeckas lidostā un tās apkārtnē, pieaug arī risks parastajiem Doņeckas iedzīvotājiem.

Internetā publicētā video redzams, kā Doņeckas iedzīvotāji guļas zemē un meklē patvērumu, kad netālu sākuši skanēt artilērijas šāviņu sprādzieni.

Nav zināms, kura puse atbildīga par video dzirdamo apšaudi. Abas karojošās puses civilo objektu apšaudīšanā bieži vaino viena otru. Tikmēr Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka Ukrainas armijas pozīcijas Doņeckas lidostā prokrieviskie kaujinieki apšauda no blakus esošiem dzīvojamiem rajoniem un pilsētas nomalēm, kas var izsaukt atbildes uguni.

Situācija Doņeckas apkārtnē ievērojami saasinājusies kopš pagājušās nedēļas, promaskaviskajiem kaujiniekiem sākot ofensīvu pret Ukrainas karavīru pozīcijām lidostas jaunajā terminālī.

Daudzi iedzīvotāji steidz pamest Doņecku. Kāds aculiecinieks nofilmējis kilometriem garu automobiļu rindu, kas izveidojusies uz šosejas virzienā prom no pilsētas.

Vēstīts, ka situācijas saasināšanās dēļ Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēmis ātrāk pārtraukt vizīti Pasaules ekonomikas forumā Šveices pilsētā Davosā. Ukrainā viņš atgriezīšoties jau trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!