Foto: AFP/Scanpix

Nigērijas islāmistu grupējuma "Boko Haram" kaujinieki svētdien īstenojuši kārtējo uzbrukumu Maiduguri, kas ir viena no pēdējām valdības kontrolētajām pilsētām valsts ziemeļos, vēsta vietējie mediji un aculiecinieki.

Aptuveni 12 stundas pēc kauju sākšanās armija paziņoja, ka uzbrukums ir veiksmīgi atvairīts.

Pēdējo divu nedēļu laikā tas bija jau otrais grupējuma mēģinājums sagrābt Maiduguri, kur dzīvo aptuveni 2,1 miljons cilvēku.

"Teroristu uzbrukums Maiduguri (..) tika ātri savaldīts. Teroristi cieta milzīgus zaudējumus," paziņoja armijas pārstāvis, piebilstot, ka pašreiz notiek "attīrīšanas operācija" un situācija ir mierīga.

Nigērijas armija izmantoja iznīcinātājus islāmistu uzbrukuma atvairīšanai, ziņoja aculiecinieki.

Tikmēr tūkstošiem iedzīvotāji steidza pamest nedrošo pilsētu.

Grupējums "Boko Haram" - tā nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta" - vēlas izveidot islāma valsti Nigērijas musulmaņu apdzīvotajos ziemeļos. Kopš sacelšanās 2009.gadā grupējuma kaujinieki ir nogalinājuši jau vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Šogad vien grupējuma kaujinieki Nigērijas ziemeļos nogalinājuši vairāk nekā 3000 cilvēku.

Valsts armija jau vairāk nekā gadu piedalās kaujās valsts ziemeļaustrumos, lai apspiestu nemierus, bet šai operācijai ir ļoti maz panākumu, un kaujinieki pēdējo mēnešu laikā veikuši vairākus asiņainus uzbrukumus.

Āfrikas Savienības līderi piektdien samitā Adisabebā atbalstīja ieceri nosūtīt 7500 karavīrus uz Nigēriju un Kamerūnu, lai cīnītos pret "Boko Haram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!