Foto: Reuters/Scanpix

ANO pārtikas aģentūra paudusi satraukumu par sociālajos medijos pamanītiem attēliem, kuros redzami tās pārtikas sūtījumi Sīrijai, kas iepakoti kastēs ar teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" simbolu.

Pasaules Pārtikas programmas (WFP) pārstāvji norādījuši, ka ir "ārkārtīgi noraizējušies" par attēliem un cenšas pārliecināties par to autentiskumu, kā arī noskaidrot kad un kur tie uzņemti.

"WFP nosoda šādu manipulēšanu ar ārkārtīgi vajadzīgo pārtikas palīdzību Sīrijai," paziņojis aģentūras Sīrijas krīzes ārkārtas koordinators Muhannads Hādī.

"Mēs aicinām visas konfliktējošās puses respektēt humānos principus un atļaut humānās palīdzības sniedzējiem, tostarp mūsu partneriem, piegādāt pārtiku visneaizsargātākajām un visizsalkušākajām ģimenēm," piebildis ANO pārstāvis.

Attēlos, kuri otrdien joprojām bija atrodami tviterī, redzami cilvēki, tostarp bērni, kas sapulcējušies un ņem kastes ar pārtikas palīdzību, uz kurām ir "Islāma valsts" melnbaltais karogs.

Vienā no fotogrāfijām kāds jaunietis redzams nesam kasti, uz kuras ir pazīstamā ANO gaiši zilā simbolika, kuru aizklāj noplukusi "Islāma valsts" karoga uzdruka.

Šī nav pirmā reize, kad vardarbīgais grupējums tiek apsūdzēts par to kontrolētajās teritorijās nonākušo palīdzības sūtījumu sagrābšanu. Tādējādi grupējums cenšas palielināt savu ietekmi pār sagrābtajām teritorijām un to iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!