Taivānā netālu no galvaspilsētas Taibei trešdien neilgi pēc pacelšanās upē iegāzusies lidmašīna ar 58 cilvēkiem, no kuriem vismaz 25 gājuši bojā.

15 avārijā izdzīvojušie ir izcelti no lidmašīnas, paziņoja glābšanas dienesta amatpersonas. 18 cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem.

Pazuduši - tas ir tie, par kuriem nav ziņu, vai viņi ir dzīvi vai miruši - atrodas ūdenī iegrimušajā lidmašīnas priekšgalā.

"Mūsu darbs pamatā ir fokusēts uz to, lai ar ceļamkrāniem paceltu vraka priekšējo daļu, kas ir iegrimusi zem ūdens virsmas un kur lielākā daļa pārējo pasažieru, kā mēs bažījamies, ir iesprostota," žurnālistiem avārijas vietā iepriekš paskaidroja glābšanas operācijas amatpersona. Pagaidām vraku vēl nav izdevies izcelt.

Viņš arī atzina, ka ir atrastas lidmašīnas "melnās kastes". Oficiāli par katastrofas iemesliem šobrīd netiek izteikti nekādi minējumi. Kā vēsta vietējie mediji, analītiķiem ir aizdomas, ka sabojājies viens no dzinējiem, jo lidmašīna pēc pacelšanās nav spējusi uzņemt augstumu.

Pirms iegāšanās upē lidsabiedrības "TransAsia" lidmašīnai izdevās izvairīties no Taibei Nananas rajona augstceltnēm, bet tad tā ar spārnu aizķēra tiltu un kādu taksometru, kurš tobrīd atradās uz tilta, redzams tīmeklī ievietotā video.

Taksometra šoferis un pasažieris nogādāti slimnīcā.

Drīz pēc lidmašīnas pacelšanās radiosakari ar to pazuda, apliecināja Civilā aeronautikas administrācija.

53 pasažieru vidū bija 31 tūrists no Ķīnas un 22 Taivānas pilsoņi.
Taivānas valdība paziņoja, ka piedāvās palīdzību arī cietušo ķīniešu tūristu tuviniekiem.

Ķīnas mediji ziņoja, ka Pekina, cik drīz vien iespējams, nosūtīs komandu uz Taivānu.

Televīzijas kadros bija redzams, kā policisti un ugunsdzēsēji no Dzjilunas upē iekritušās lidmašīnas cenšas izglābt pasažierus.

Avārija notika pirms plkst.11 pēc vietējā laika, dažas minūtes pēc tam, kad lidmašīna bija pacēlusies no Taibei Sonšaņas lidostas un bija sākusi lidojumu uz Kiņmeņas salu.

"TransAsia" pēc avārijas atvainojās sabiedrībai un paziņoja, ka lidmašīna bijusi jaunākais "ATR-72-600" modelis ar jauniem dzinējiem un tā pēdējo reizi pārbaudīta 26.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!