Foto: Reuters/Scanpix

Islāmistu grupējums "Boko Haram" Kamerūnas ciematā netālu no Nigērijas robežas noslepkavojis desmitiem iedzīvotāju, ziņo Kamerūnas aizsardzības institūcijas.

Kamerūnas aizsardzības spēku pārstāvis Didjērs Badžeks norādījis, ka noslepkavoto skaits Fotokolas ciematā nav zināms, bet desmitiem cilvēku "nogalināti mošejās, ielās un savās mājās".

Uzbrukums noticis tūlīt pēc tam, kad Čadas spēki nogalināja vairāk nekā 200 "Boko Haram" kaujiniekus, kuri uzbruka Čadas, Nigēras un Nigērijas apvienoto spēku militārajai bāzei Kamerūnā.

Uzbrukumā tika nogalināti deviņi Čadas karavīri un 21 ievainots. Čadas spēki vajāja uzbrucējus līdz viņu bāzēm Nigērijā - Gamboru un Ngalai. Tika iznīcināti aptuveni desmit ar smagajiem ieročiem pielādētu "Boko Haram" transportlīdzekļu un ap 100 motociklu un konfiscēts lielgabals.

"Gamboru ir atbrīvota, turklāt par augstu cenu ["Boko Haram"]", sacījis kāds avots Nigērijas Aizsardzības ministrijā, kurš vēlējies palikt anonīms. "Daudznacionālie spēki tandēmā cenšas sagraut šos elementus."

Apmēram 2000 Čadas karavīru šonedēļ tika nometināti pierobežā pēc tam, kad Āfrikas savienība 31.janvārī vienojās nosūtīt 7500 karavīru cīņā ar "Boko Haram".

Kopš pirmdienas Nigērijas un Čadas militārās lidmašīnas bombardējušas "Boko Haram" slēpņus.

Nigērijas aizsardzības spēku pārstāvis Kriss Olukolade otrdien paziņoja, ka Čadas spēku klātbūtne neapdraud Nigērijas suverenitāti, jo visas vienības darbojas kopīgi.

Kopš 2009.gada, kad grupējums "Boko Haram", kura nosaukums tulkojams kā "Rietumu izglītība ir aizliegta", uzsāka centienus nodibināt islāma valsti Nigērijas ziemeļos, tas nogalinājis vairāk nekā 13 000 cilvēku.

Pēdējos mēnešos kaujinieki sākuši aktīvāk uzbrukt kaimiņvalstīm, tostarp Kamerūnai un Čadai. Čada cīņai ar "Boko Haram" uz Kamerūnu nosūtījusi vairākus tūkstošus karavīru.

Nemiernieki kontrolē apmēram 130 ciematu un pilsētu Nigērijas ziemeļos - teritorijā, kas ir Beļģijas lielumā - un draud ar nestabilitāti reģionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!