Aizvadītās diennakts laikā pretterorisma operācijas (ATO) norises zonā Ukrainas austrumos gājuši bojā deviņi, bet ievainoti 26 Ukrainas karavīri, atsaucoties uz Bruņoto spēku paziņojumu, vēsta portāls "Korrespondent.net".

Nakts laikā Ukrainas spēku pozīcijas apšaudītas 13 reizes, tikmēr pirmo reizi pēdējo dienu laikā nenotika apšaudes pie Debaļceves un Mariupoles, pastāstīja ATO runasvīrs Anatolijs Stelmaha.

Kaujas darbību aktivizēšanās vērojama Luhanskas apkārtnē. Diennakts laikā iznīcināti vairāk nekā 200 kaujinieki un 15 tehnikas vienības, liecina Stelmaha sniegtā informācija.

Prokrieviskās grupas sociālajos tīklos ziņo, ka turpinās kaujinieku pretuzbrukumi, lai padzītu Ukrainas spēkus no apdzīvotām vietām. Saskaņā ar šo informāciju pagājušajā naktī nogalināti 13 un ievainoti 20 Ukrainas karavīri, kā arī iznīcināti trīs mīnmetēji un trīs automašīnas.

Jau ziņots par spēcīgu sprādzienu ķīmisko izstrādājumu rūpnīcā Doņeckā.

Provizoriskā informācija liecina, ka eksplodējuši tur novietotie kaujinieku munīcijas krājumi. Savukārt organizācijas "Labējais sektors" līderis Dmitrijs Jarošs sociālajos tīklos raksta, ka iznīcinātas 20 "Grad" iekārtas un aptuveni 200 kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!