Aģentūras "Reuters" rīcībā nonācis video, kurā redzams 9. februārī notikušas apšaudes mirklis prokrievisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas pilsētā Pervomajskā.

Ieraksta sākumā tiek rādīta apšaudē cietusi ēdnīca, kad atskan jauni sprādzieni. Cilvēki tad metas zem galdiem, bet pēc tam evakuējas uz pagrabu.

Ukrainas konflikta zonas karte liecina, ka Pervomajska atrodas uz Ukrainas un Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolēto teritoriju robežas (pilna izmēra karte šeit).

Tikmēr ieskatīties nesen promaskavisko kaujinieku ieņemtajā Vuhļehirskā ļauj "Radio Brīvā Eiropa" un "Amerikas Balss" kopīgais TV projekts "Current Time".


Vuhļehirska atrodas netālu no Debaļceves, kuru pēdējās nedēļās cenšas ieņemt prokrieviskie kaujinieki. Pilsētiņas ieņemšana ļauj kaujiniekiem no jaunām pozīcijām apšaudīt ceļu, pa kuru notiek Ukrainas spēku Debeļcevē apgāde. Tas pietuvina Debaļceves ielenkšanas risku.

Pirms konflikta sākuma Vuhļehirskā dzīvojuši aptuveni 8000 cilvēku, bet tagad palikuši mazāk par simtu, norāda žurnālisti.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos, kur no pagājušā gada pavasara teritorijas Doņeckas un Luhankas apgabalos pārņēmuši Maskavas atbalstīti kaujinieki, notiek bruņota cīņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!