Ārkārtīgi biezas miglas dēļ gan Ķīnā, gan Korejā trešdienas rītā notikušas vērienīgas autoavārijas, kurās katrā iesaistītas desmitiem automašīnas.

Dienvidkorejā vairāk nekā 100 automašīnas saskrējušās uz tilta, kas savieno Inčhonas Starptautisko lidostu ar sauszemi. Šajā katastrofā dzīvību zaudējuši vismaz divi, bet ievainoti aptuveni 65 cilvēki. Septiņi no ievainotajiem esot smagā stāvoklī.

Nav zināms, kāpēc notikusi pirmā avārija, kas izraisījusi pārējās, taču agrā rīta stundā ap tiltu bijusi necaurredzama migla, bet ceļa segumu klājis ledus. Kā vēsta aculiecinieki, daudzi šoferi laikus pamanījuši priekšā esošo avāriju un laikus bremzējuši, taču ikreiz tādos gadījumos viņu vadītajās automašīnās kāds ieskrējis no aizmugures, turpinot veidot lūžņu kolonnu.

Tilts ir daļa no lielceļa, kas savieno nozīmīgo lidostu ar galvaspilsētu Seulu. Šobrīd tilts jau esot attīrīts no automašīnu vrakiem, ziņo policija. Uz šī paša tilta līdzīgā avārija miglas laikā bojā gāja 11 cilvēki un aptuveni 50 tika ievainoti.

Savukārt Ķīnas Sičuaņas provincē vismaz 35 automašīnu avārija notikusi divu lielceļu krustojumā. Arī to izraisījusi migla. Par mirušajiem un cietušajiem pašlaik netiek ziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!