Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka konflikta eskalēšanās gadījumā ir gatavs pieņemt lēmumu par karastāvokļa ieviešanu visā valstī, vēsta aģentūra UNIAN.

"Varu pasvītrot, ka gan es, gan valdība, gan Augstākā rada ir gatava pieņemt lēmumu par karastāvokļa ieviešanu visā valsts teritorijā. Un es nekādā gadījumā nekavēšos ar šo lēmumu, ja agresora bezatbildīgās darbības novedīs pie turpmākas nopietnas konflikta eskalācijas," Ukrainas prezidents trešdien paziņojis paplašinātajā valdības sēdē.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš 2014. gada pavasara notiek Ukrainas spēku un Maskavas atbalstīto prokrievisko kaujinieku cīņas. Situācija frontē īpaši saasinājusies pēdējās nedēļās.

Tikmēr vēlāk trešdien Minskā gaidāmas sarunas ar mērķi panākt mieru Ukrainā. Šī sarunu kārta tiek uzskatīta par vienu no pēdējiem mēģinājumiem izbeigt karu. Tajās piedalīsies Ukrainas, Krievijas, Francijas un Vācijas pārstāvji.

Tikšanos apmeklēs Ukrainas prezidents Petro Porošenko, Francijas līderis Fransuā Olands un Vācijas kanclere Angela Merkele. Kremlis trešdien apstiprinājis, ka sarunās piedalīsies arī Vladimirs Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!