Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas vakarā vismaz 16 cilvēki gājuši bojā, bet 30 ievainoti kravas vilciena un autobusa sadursmē uz dzelzceļa pārbrauktuves Meksikas ziemeļos Anauakas pilsētā, vēsta ārvalstu mediji.

Precīzs bojāgājušo skaits vēl nav zināms, taču šobrīd glābēji atraduši arī divu bērnu mirstīgās atliekas. Autobusā bijušas 40 sēdvietas, taču tas vedis 60 pasažierus. Trieciena rezultātā autobuss pārlūzis uz pusēm, vēsta raidsabiedrība BBC.

"Esam apstiprinājuši 16 cilvēku nāvi, un uzskatām, ka autobusā varētu būt iesprostoti vēl vairāki cilvēki, tādēļ kopā varētu būt 20 bojāgājušo," pavēstījis glābšanas dienesta pārstāvis Horhe Kamačo.

Ceļu satiksmes negadījuma apstākļu noskaidrošana uzsākta izmeklēšana. Izmeklētāji apsverot iespēju, ka autobusa šoferis centies šķērsot pārbrauktuvi pirms to sasniedz vilciens. Savukārt "International Business Times", atsaucoties uz vietējiem medijiem ziņo, ka autobusa šoferis, iespējams, nav ievērojis "STOP" zīmi.

Meksikā ik gadu ceļu satiksmes negadījumos bojā iet vairāk nekā 16 700 cilvēki, liecina Pasaules veselības organizācijas ziņojumus par satiksmes drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!