Foto: AFP/Scanpix

Kijevas centrā sestdien sarīkota Krievijas armijas bruņojuma izstāde. Tajā apskatāmie ieroči atņemti prokrieviskajiem kaujiniekiem kaujās Ukrainas austrumos, kā arī atrasti viņu pamestajās pozīcijās, raksta "Reuters".

Apskatāmo trofeju vidū ir gan Krievijas armijai piederējušais tanks "T64BV", raķešu palaišanas sistēma "BM-21 Grad", bruņutransportieris "BTR-80", kā arī nokritusi bezpilota lidmašīna, ar kuru prokrieviskie kaujinieki novērojuši ukraiņu pozīcijas. Tāpat apskatei izliktas dažādas raķešu un lādiņu daļas, kas salasītas pēc uzbrukumiem Ukrainas armijas pozīcijām.

Izstāde apskatāma laukumā pie Svētā Miķeļa katedrāles. Kā redzams uzņemtajās fotogrāfijās, vislielākā interese par izstādīto tehniku ir bērniem, kuriem ļauts pa to kāpelēt.

Par spīti pierādījumiem, ka prokrievisko kaujinieku apgādi veic Krievija un daudzi to izmantotie ieroči ir tikai Krievijas Bruņoto spēku rīcībā, Krievija savu iesaisti karā noliedz. Tāpat Krievija joprojām nav atzinusi savu karaspēku daļu sūtīšanu uz Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!