Foto: AP/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) neatsakās no iespējas tālāk pastiprināt sankcijas pret Krieviju, ja situācija Ukrainas austrumos pasliktināsies, trešdien paziņoja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

"Papildus sankcijas atrodas uz galda. Mums ir jābūt gataviem jebkādai notikumu attīstībai - sliktai vai labai," Eiropas Parlamenta deputātiem pavēstīja Tusks.

"Mēs atceramies, ka netika ievērotas 2014.gada septembra Minskas vienošanās. Un ja tagad netiks ievērota Minskas vienošanās, tad mēs nekavējoties spersim tālākus soļus," norādīja Tusks.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs trešdien atkārtoti brīdināja, ka turpmāka pamiera neievērošanas gadījumā būs arī tālākas sekas, kas palielinās spiedienu uz Krievijas ekonomiku.

Jau vēstīts, ka Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi 12.februārī sarunās Minskā vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ignorējot pamiera vienošanos, Krievijas algotņi un karavīri uzbruka stratēģiski svarīgajai Debaļcevei un sāka savilkt spēkus pie Mariupoles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!