Foto: AP/Scanpix

Ukraiņu modele Anna Duricka, kura Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavības brīdī piektdienas naktī atradās kopā ar politiķi, pratināta visu nakti līdz sestdienas rītam un netiek laista prom no Krievijas, vēsta telekanāls "Dožģ".

23 gadus vecā sieviete "Skype" intervijā pastāstīja, ka pēc Ņemcova uzstāšanās radiostacijā "Eho Moskvi" viņa ar politiķi satikusies kafejnīcā, bet pēc tam abi kopā ar kājām devušies pie viņa uz mājām. Neko aizdomīgu līdz slepkavības brīdim meitene neesot manījusi.

Duricka stāsta, ka pa Ņemcovu šauts no aizmugures. Slepkavas seju viņa nav redzējusi, atceras vien gaišas krāsas automašīnu, kas strauji devusies prom no notikuma vietas. Uzreiz pēc šāvieniem viņa pieskrējusi pie sniega tīrāmās automašīnas, lai šoferim pajautātu policijas telefona numuru.

Intervijā meitene atklāj, ka atrodas dzīvoklī pie draugiem Maskavā. Viņai esot norīkota diennakts apsardze un neļaujot izbraukt uz Ukrainu.

Jauniete neatceras, uz kurieni policija viņu aizvedusi, bet pratināta viņa ir līdz rītam. Viņai piešķirts liecinieka statuss.

"Es neesmu nekur parakstījusies un man ir visas tiesības pamest Krievijas teritoriju. Es izpildīju visas izmeklēšanas darbības. Es nesaprotu, ko vēl varu darīt un kāpēc mani nevar palaist," stāsta Duricka.

Izmeklētāji norādījuši, ka viņa Maskavu nevar pamest drošības apsvērumu dēļ. Modele intervijā stāsta, ka nezina, kādi ir Ņemcova slepkavības motīvi. Viņa noliedz iespējamību, ka tā varētu būt greizsirdība.

Sieviete atklāj, ka ar Ņemcovu bijusi pazīstama trīs gadus.

Vēstīts, ka Kremļa kritiķis un kādreizējais Krievijas vicepremjers Ņemcovs tika nošauts piektdien neilgi pirms pusnakts Maskavas centrā uz tilta. Savā pēdējā intervijā dažas stundas pirms slepkavības "Eho Moskvi" viņš runāja par 1. martā plānotā opozīcijas gājiena iemesliem. Pēc Ņemcova slepkavības pasākums tika atcelts, tā vietā notika nogalinātā politiķa piemiņas gājiens.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!