Foto: Reuters/Scanpix
Kremļa kontrolētais Krievijas telekanāls "LifeNews" publiskojis video, kas, kā šķiet, apstiprina par opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turētā Tamerlana Eskerhanova alibi.

Tiesā Eskerhanovs paziņoja, ka Ņemcova slepkavības naktī bijis darbā un ka viņa vārdus var apstiprināt kolēģi, vēsta "LifeNews".

""LifeNews" rīcībā nonākuši ekskluzīvi kādā Maskavas centra naktsklubā uzstādītu novērošanas kameru kadri. Videoieraksts pierāda, ka alibi, par kuru paziņoja viens no Borisa Ņemcova slepkavībā aizdomās turamajiem - Tamerlans Eskerhanovs -, tiešām eksistē," norādīja telekanāls.

"LifeNews" žurnālisti klāsta, ka atraduši iestādi, kurā atbilstoši Eskerhanova teiktajam viņš atradies.

"Naktskluba līdzstrādnieki apstiprināja, ka naktī uz 28.februāri viņš tiešām bijis bārā. Tomēr, kā izdevās noskaidrot "LifeNews", Eskerhanovs nebūt nav šīs iestādes darbinieks, bet gan kādas VIP personas vārdā Romāns privāts apsargs. Liktenīgajā naktī Tamerlans Eskerhanovs pavadīja savu klientu un ieradās naktsklubā ap pulksten 22.30," norādīja telekanāls.

Eskerhanovs pirmo reizi novērošanas kameru kadros parādījies pulksten 22:35.

"Pulksten 22:37 par Borisa Ņemcova slepkavību aizdomās turamais izgāja no zāles un pazuda no novērošanas kameru redzes loka. Bet pēc pusstundas vīrietis atgriezās.

Pulksten 23:11 Eskerhanovs atkal ienāca zālē, lai parunātu ar kādu iestādes darbinieku vai klientu. Pēc kāda laika vīrietis atkal izgāja no telpas.

Lai automašīnā nokļūtu no kluba līdz Lielajam Maskavas upes tiltam, vajadzīgas aptuveni 15 minūtes.

Tomēr 23:36 Eskerhanovs jau atkal ir zālē, viņu piefiksējušas novērošanas kameras. Līdz Ņemcova slepkavībai tobrīd bija palikušas vien piecas minūtes, un šādā laika sprīdī līdz Lielajam Maskavas upes tiltam nokļūt nav iespējams, norāda telekanāls.

Atbilstoši izmeklētāju versijai Ņemcova slepkavības organizētājs un izpildītājs ir Čečenijas bataljona "Sever" karavīrs Zaurs Dadajevs. Iesākumā viņš atzinās slepkavībā, bet vēlāk paziņoja, ka atzinies, pakļaujoties spiedienam.

Līdzās Dadajevam Ņemcova slepkavības lietā aizturēti vēl vairāki čečeni, bet viens - Bislans Šamajevs - aizturēšanas laikā zaudēja dzīvību granātas sprādzienā.

8.martā Besmanojes tiesa arestēja Dadajevu, Šadidu un Anzoru Gubaševus, Ramzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu. Viņiem Ņemcova slepkavības lietas gaitā izvirzītas apsūdzības pēc pantiem "Slepkavība" un "Nelikumīga ieroču aprite".

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Godinot noslepkavoto opozicionāru, Maskavas ielās svētdien izgāja vairāk nekā 50 000 demonstrantu. Piemiņas pasākumi notika arī daudzās citās Krievijas pilsētās.

Ņemcovam bija 55 gadi, bez viņa palikušas četras meitas un 87 gadus vecā māte. Prezidenta Borisa Jeļcina laikā viņš bija Ņižņijnovgorodas gubernators, vēlāk kļuva par Krievijas valdības premjerministra vietnieku. 2000.gada prezidenta vēlēšanās viņš atbalstīja Vladimiru Putinu, taču drīz vien to atzina par kļūdu un pārgāja opozīcijas rindās, kļūstot par vienu no asākajiem Putina kritiķiem. 2013.gadā Ņemcovs tika ievēlēts par Jaroslavļas apgabala domes deputātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!