Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes izmeklētāji tur aizdomās kādu šajā valstī līdz šim dzīvojušu čečenieti, ka viņa kopā ar diviem bērniem aizbraukusi uz Sīriju, lai tur pievienojusies "Islāma valstij".

Māte ar bērniem - astoņus gadus vecu zēnu un septiņus gadus vecu meiteni - aizbraukusi no Nīderlandes ar viltotām pasēm, uzskata izmeklētāji.

Sieviete kopā ar bērniem dzīvojusi Māstrihtā, un kopš oktobra beigām viņus neviens nav redzējis.

Janvārī sieviete sazinājusies ar savu māti un paziņojusi, ka atrodas Rakas pilsētā, Sīrijas ziemeļaustrumos, kuru šobrīd kontrolē "Islāma valsts".

Izmeklētāji ierosinājuši lietu par nolaupīšanu un izsludinājuši sievieti starptautiskajā meklēšanā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un ar "Al Qaeda" saistītā "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Sīrijas valdība jau no nemieru sākuma uzstāj, ka tai nākas cīnīties nevis ar demokrātijas un brīvības tīkotājiem, bet ar bruņotiem islāma radikāļiem, kas saņem atbalstu no ārvalstu patroniem.

"Islāma valsts" ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājušas arī Lībijas ekstrēmistu bandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!