Foto: EPA/LETA

ASV Slepenais dienests pieprasījis astoņus miljonus dolāru (8,5 miljonus eiro) Baltā nama maketa būvniecībai, lai izmantotu to aģentu apmācīšanā, otrdien paziņojis dienesta direktors Džozefs Klensijs.

Klensijs pavēstīja, ka dienesta pašreizējā mācību iestāde nav pietiekami liela, tai trūkst vajadzīgās struktūras, transporta līdzekļu vārtu, apgaismojuma un citu aspektu, kas nepieciešami mācībās.

Uzrunājot Pārstāvju palātu saistībā ar 2016.gada budžetu, Klensijs norādīja, ka Slepenā dienesta budžetā astoņi miljoni eiro paredzēti Baltā nama dabiska lieluma maketa izstrādei un celtniecībai Merilendā.

Slepenais dienests pēdējos gados izpelnījies kritiku par nekvalitatīvu darbu.

Pagājušā gada septembrī ar nazi bruņojies vīrietis pārlēca pāri žogam, ieskrēja Baltajā namā pa neaizslēgtajām parādes durvīm, uzveica Slepenā dienesta aģentu un izskrēja cauri lielai daļai pirmā stāva, sasniedzot kāpnes, kas ved uz ASV prezidenta Baraka Obamas ģimenes personiskajiem apartamentiem.

Slepenā dienesta darbā tika konstatēti arī citi pārkāpumi, raisot bažas par ASV prezidenta un viņa ģimenes drošību.

Pēc šiem incidentiem toreizējā ASV Slepenā dienesta vadītāja Džūlija Pīrsone atkāpās no amata.

Pagājušajā mēnesī Obama iecēla Klensiju Slepenā dienesta vadītāja amatā, bet nedienas turpina vajāt prezidenta apsardzi.

Pagājušajā trešdienā divi aģenti pēc nakts uzdzīves ar automašīnu iztriecās cauri drošības barjerām un izbrauca cauri vietai, kur tika izmeklēta iespējamā spridzekļa atrašanās.

Klensijs likumdevējiem norādīja, ka šis incidents tiek izmeklēts, bet pārsteidza viņus, atklājot, ka par to uzzinājis tikai pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!