Indijas blīvāk apdzīvotajā Utarpradēšas reģionā piektdien no sliedēm noskrējis vilciens. Pagaidām atrasts 31 upura līķis, ziņo BBC.

No "Janta Express" līnijas sliedēm nogājusi lokomotīve un divi pasažieru vagoni. Vilciens bijis ceļā no Dehradūnas uz Vārānasī.

Katastrofā līdz ar bojāgājušajiem ir arī vairāki desmiti ievainoto, un tiek pieļauts, ka gan cietušo, gan mirušo skaits vēl varētu pieaugt. Patlaban notikuma vietā strādā vietējie iedzīvotāji, kā arī policija un dzelzceļa darbinieki.

Indijas dzelzceļa sistēma katru dienu apkalpo aptuveni 23 miljonus pasažieru ar kopumā 12 000 vilcieniem. Pēdējo dažu gadu laikā dzelzceļa negadījumos bojā gājuši vairāki simti cilvēku. Vēl februārī 11 cilvēki gāja bojā, trim vagoniem noejot no sliedēm Karnatakas štatā.

Vairākas desmitgades Indijas vilcienu sistēmā veikti nelieli ieguldījumi un, gan sliedes, gan pārmijas un dažādas drošības sistēmas daudzviet nestrādā vai neatbilst drošības normām. Nākamo piecu gadu laikā Indijas valdība plāno dzelzceļa tīklu sakārtošanā ieguldīt aptuveni 130 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!