Ķīnas kompānija "China South Rail Corporation" radījusi pirmo tramvaju pasaulē, kuru darbina ūdeņradis, raksta portāls "Shanghaiist".

Jaunais tehnoloģiskais brīnums pirmo reizi publikai parādīts Kvingdao pilsētas rūpnīcā, Šaņdunas reģionā. Tas esot pirmais veiksmīgais mēģinājums radīt tramvaju, kuru darbinātu ūdeņradis, raksta Ķīnas mediji.

Ūdeņraža uzpilde aizņem tikai trīs minūtes, un ar to tramvajs spēj veikt 100 kilometrus lielu distanci ar maksimālo ātrumu 70 kilometri stundā. Vidējais tramvaju līniju garums Ķīnā esot aptuveni 15 kilometri, kas nozīmē, ka šāds tramvajs bez uzpildes spēj veikt trīs pilnus apļus.

Pirmajam tramvajam ir 60 sēdvietas un tas var uzņemt līdz pat 380 pasažieriem.

Pagaidām zinātnieki turpinot pētīt, kā vēl samazināt tramvaja tekošās izmaksas, taču jau tagad tas ir viens no dabai draudzīgākajiem transporta līdzekļiem pasaulē. Izplūdes gāzu vai citu kaitīgu vielu vietā tramvajs rada tikai tīru ūdeni.

Šis sasniegums esot viens no kārtējiem pierādījumiem Ķīnas pēdējo gadu straujajai tehnoloģiskajai attīstībai, vēsta Ķīnas mediji. Līdz šim lielāko daļu jauno tehnoloģiju tā importēja vai kopēja no citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!