Foto: AP/Scanpix
Divas dienas pēc islāmistu uzbrukuma Garisas Universitātes kompleksam Kenijā izglābta kāda sieviete, kura visu šo laiku slēpusies garderobē, atsaucoties uz Kenijas Sarkanā Krusta paziņojumu vēsta ārvalstu mediji.

"Atrasta vēl viena izdzīvojusī, viņa slēpusies garderobē," Kenijas Sarkanā Krusta pārstāvja Arnolda Šiundu teikto citē ziņu aģentūra AFP.

Sieviete nogādāta slimnīcā, kur viņai veiktas veselības pārbaudes. Viņa cietusi no dehidrēšanās, taču manāmu ievainojumu neesot bijis.

19 gadus vecā sieviete bijusi pārāk nobijusies, lai iznāktu no slēptuves. Viņa neesot ticējusi policistu teiktajam, un uz iznākšanu viņu izdevies pierunāt vien kādam no universitātes pasniedzējiem, kurš pārliecinājis sievieti, ka briesmas ir novērstas.

"Viņa ir pēdējā izdzīvojusī, viņa divas dienas slēpās garderobē," pastāstījis kāds policists, "tad viņa iznāca no garderobes un tika nogādāta slimnīcā". Sieviete savā slēptuvē pavadījusi aptuveni 50 stundas.

"Pirms iznākšanas viņa vairākkārt prasīja, lai drošības spēki apliecina, ka nav "Al-Shabab" kaujinieki," pastāstījis policists.

Kopumā piektdien atrasti 5 slaktiņā izdzīvojušie.

Jau vēstīts, ka islāmistu kaujinieki uzbrukumā Garisas Universitātes kompleksam Kenijas Ziemeļrietumos nogalināja 147 un ievainoja vismaz 79 ķīlniekus, atsaucoties uz vietējo varas iestāžu paziņojumu vēstīja ziņu aģentūra "Reuters".

Sestdien Kenijas varas iestādes paziņoja, ka arestējušas piecas ar uzbrukumu saistītas personas.

Atbildību par slaktiņu uzņēmās teroristiskais grupējums "Al-Shabab". Pēc asiņainā uzbrukuma Somālijas nemiernieku grupējums draudēja veikt vēl vairākus slaktiņus Kenijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!