Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins nav ieinteresēts Ukrainas krīzes atrisināšanā, intervijā radiostacijai "Amerikas balss" pavēstījis bijušais ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfols.

Viņaprāt, Putins cenšas destabilizēt varu Kijevā un Krievija nemainīs savu kursu attiecībā uz Ukrainu, kamēr vien Putins atradīsies pie varas.

"Domāju, ka viņam nav vajadzīga krīzes paplašināšana. Domāju, ka Putins uzskata, ka viņa interesēs ir atklāta konfrontācija. Viņš "cīnās ar ļaunumu". Domāju, ka Putins ir ieinteresēts gruzdoša konflikta uzturēšanā - ne pārāk karsta, ne pārāk auksta, bet ilga. Tas atbilst viņa interesēm, visupirms, lai grautu režīmu Kijevā," sacīja Makfols.

Vienlaikus viņš pieļāva, ka Putinam nav tālejošu plānu par padomju impērijas atjaunošanu vai citu kaimiņvalstu teritoriju aneksiju, bet Krimas aneksija "lielā mērā bija Putina emocionāla reakcija uz varas nomaiņu Kijevā".

Tāpat Putins uzskata, ka aiz visām nelaimēm pasaulē stāv CIP, piebilda Makfols.

"Šī pārliecība padara bezjēdzīgu tālākus mēģinājumus sadarboties ar Putinu. Domāju, ka Putina interesēs ir mūs (ASV) rādīt kā ienaidnieku. Un nekāda diplomātijai to neizmainīs," pavēstīja Makfols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!