Foto: AP/Scanpix

ASV Kentuki štatā, lai saņemtu medicīnisko palīdzību, policijai pēc gadu desmitiem ilgas bēguļošanas padevies par laupīšanu notiesāts vīrietis, vēsta raidsabiedrība BBC.

66 gadus vecais Klarencs Mūrs šonedēļ pats piezvanījis policijai, kad nav varējis saņemt medicīnisko palīdzību spēkā esošu identifikācijas dokumentu un sociālās apdrošināšanas numura neesamības dēļ.

Aresta brīdī Mūrs izplūdis asarās. "Tiklīdz kā viņš mūs ieraudzīja, viņš sāka raudāt," stāsta Franklinas apgabala šerifs Pets Meltons. "Viņš teica: "Es tikai vēlos pārkāpt tam. Gribu, lai tas ir beidzies."," turpina likumsargs.

1967. gadā Mūrs Ziemeļkarolīnā tika notiesāts par laupīšanu. Viņš vairākas reizes bēdzis no policijas apcietinājumiem, līdz pazudis pavisam 1976. gadā.

Vismaz kopš 2009. gada Mūrs dzīvojos Kentuki štatā. Ar viņu kopā dzīvojusi kāda sieviete, kas par viņa pagātni neko nav zinājusi.
Pirmdien Mūrs no savas mājas nogādāts slimnīcā un pēc tam uz cietumu. Ierodoties ieslodzījuma vietā, Mūrs pateicies šerifam par viņa laipnību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!