Foto: NASA

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa aģentūras (NASA) satelīta uzņemtie attēli liecina, ka Ziemeļkorejā plosās desmitiem savvaļas ugunsgrēku, kuru dūmi krājas virs jūras un ir sasnieguši pat Japānu, liecina administrācijas interneta vietnē publicēta informācija.

Intensīvākās degšanas vietas noteiktas ar satelīta termālajiem sensoriem un attēlā iekrāsotas sarkanas. Gaiši brūnā krāsā ir redzamas pļavas un lauki, bet meži ir tumši zaļi. Šajā gadalaikā gaiši brūni izskatās arī augstkalnu meži, 25. aprīlī uzņemto attēlu skaidro NASA.

Foto: NASA. Pilna izmēra pietuvināms attēls šeit.

Daudzi ugunsgrēki notiek lauksaimniecības zemēs gar upēm. "Kamēr Ziemeļkorejas labākās lauksaimniecības zemes ir gar piekrastes joslu valsts rietumu daļā, daudz cilvēki apstrādā marginālas zemes gar upēm kalnu rajonos. Viņi izmanto uguni, lai likvidētu pagājušā gada augu atlikumus un bagātinātu zemi jaunajai sezonai," skaidro NASA.

Tomēr daļa ugunsgrēku notiek mežainos apvidos, ļaujot secināt, ka tie ir nekontrolēti ugunsgrēki. Biežs mežu ugunsgrēku iemesls Ziemeļkorejā esot novecojušo elektrolīniju krītošie vadi.

Laikraksts "The International Business Times" raksta, ka savvaļas ugunsgrēki komunistiskajā valstī turpinās jau vairāk par mēnesi. Viens no ugunsgrēkiem marta beigās sasniedza demilitarizēto zonu uz robežas ar Dienvidkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!