Foto: RIA Novosti/Scanpix
Kāds tadžiku vidusskolnieks Hušdils Kurbonovs, izmantojot savu līdzību ar nācijas prezidenta Emomali Rahmona (attēlā) dēlu Somonu, kukuļos nopelnījis desmitiem tūkstošus dolāru, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Tadžiku varasiestādes apsūdzējušas jaunieti vairāku cilvēku piekrāpšanā kopš 2014. gada. Viņš pieņēmis kukuļus, pretī solot maksātājam labvēlīgu lēmumu pieņemšanu.

Starp Kurbonova upuriem ir arī valdības amatpersonas, no kurām dažas maksājušas pusaudzim pat desmitiem tūkstošu dolāru lielus kukuļus, teikts amatpersonu paziņojumā.

Tā Kurbonovs saņēmis 50 000 dolāru (44 tūkstoši eiro) no kāda Dušanbe iedzīvotāja, kurš vēlējies iegūt zemes gabalu pilsētā, informē Tadžikistānas pretkorupcijas aģentūra.

Kurbonovs solījis izmantot savas ģimenes ietekmi un kontaktus, lai nodrošinātu vērtīgā zemes gabala nonākšanu iedzīvotāja īpašumā.

Pēc kukuļa saņemšanas Kurbonovs Dušanbe iedzīvotājam teicis, lai viņš sazinās ar Sabzali Majidovu – amatpersonu, kas atbildīga par galvaspilsētas zemi. Savukārt pats piezvanījis Majidovam, iepazīstinot sevi kā Somonu Emomali, un pieprasījis piešķirt zemi kukuļa maksātājam.

Tadžiku amatpersonas norāda, ka Majidovs rīkojumam nav paklausījis, taču tas jaunieti nav atturējis no turpmākas krāpšanas.

Korupcijas apkarotāji nesniedza plašāku informāciju, bet uzskata, ka pusaudzis nav darbojies vienatnē. Krāpšanā apsūdzēts arī kāds viņa radinieks.

Kurbonovu aizturēja valsts pretkorupcijas aģentūra, ko vada prezidenta Emomali vecākais dēls Rustami.

Atšķirībā no dažām citām māsām un brāļiem (Emomali ir deviņi bērni), kas Tadžikistānā ieņem svarīgus amatus, 16 gadus vecais prezidenta dēls Somons reti parādās publiski.

Viņš nokļuva ziņu virsrakstos 2012. gadā, kad it kā esot ieguvis zelta medaļu starptautiskās datorzinību sacensībās Rumānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!