Par godu 70. gadadienai kopš nacistiskās Vācijas sagrāves Otrajā pasaules karā, 9. maijā militāro parādi sarīkoja Ukrainas teritorijā pašpasludinātā "Doņeckas Tautas Republika" (DTR).

Parādē soļoja karavīri un brauca militārā tehnika, bet uzrunu teica DTR līderis Aleksandrs Zaharčenko. Prokrievisko kaujinieku līderis uzsvēra, ka Otrā pasaules kara "varoņu paaudze ir izaudzinājusi jaunu varoņu paaudzi", kura tagad cīnās pret "fašistiem".

Kāds cits video ar pašpasludinātās republikas līderi raisījis interneta lietotāju spekulācijas, ka Zaharčenko svētku pasākumus apmeklējis alkohola reibumā, jo manāmi šūpojas.

Jāņem vērā, ka Zaharčenko pirmajā video redzams pārvietojamies ar kruķiem, iespējams, Debaļcevē gūtā ievainojuma dēļ, kas varētu apgrūtināt viņa spējas stabili nostāvēt.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās karā ar Krievijas atbalstītiem un apbruņotiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie spēki pasludinājuši Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!