Foto: Reuters/Scanpix
Kāds 11 mēnešus vecs bērns brīnumainā kārtā izdzīvojis postošā dubļu noslīdējumā Kolumbijā, kas laupījis vismaz 78 cilvēku dzīvības, vēsta raidsabiedrība BBC.

Dubļu un ūdens masas Kolumbijas ziemeļrietumu provinces Antjokijas pilsētiņā Salgarā pirmdien aiznesa mazā puisēna māti un 11 citus ģimenes locekļus.

Bērnam izdevies izdzīvot, jo viņa polsterētā gultiņa, kas aiznesta vairāk nekā kilometru tālāk, peldējusi virs ūdens, norāda mediķi.

"Viņš bija bez samaņas un nevēra vaļā savas mazās acis, bet elpoja," aģentūrai AP pastāstīja ārsts Džesuss Antonio Gisao. Lai gan ļoti nosalis, puisēns visumā ir ticis cauri sveikā, viņš norāda.

Domājams, ka bērns tiks nodots sava vecātēva Alvaro Ernandesa aizgādībā. "Starp tik daudz sliktām ziņām par 16 tuvinieku nāvi mana mazdēla izglābšanās ir brīnums," atzīst kungs.

Tikmēr glābēji turpina meklēt dubļu lavīnas upurus. Pārplūdušās upes radītā katastrofa notikusi naktī, kad vairums iedzīvotāju gulējuši. Šī Kolumbijā ir traģiskākā dabas katastrofa kopš 1999. gada zemestrīces, norāda BBC.

Lietusgāžu izraisīti zemes nogruvumi Kolumbijas kalnos nav retums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!