Mazāk nekā nedēļas laikā neciešamais karstums Indijā laupījis jau vairāk nekā 700 cilvēku dzīvības, vēsta raidsabiedrība CNN.

Vissmagāk cietis dienvidaustrumu Āndhra Pradešas štats, kur pēdējās četrās piecās dienās karstuma dēļ miruši 550 cilvēki, informē Indijas amatpersonas. Vēl 215 cilvēki miruši citās teritorijās.

Gaisa temperatūras maksimums fiksēts pirmdien Orisas štata Angulā, kur sasniegta 47 Celsija grādu atzīme, liecina Indijas Meteoroloģijas dienesta dati.

Karsto un sauso laiku pastiprina no Pakistānas iepūstas gaisa masas. "Šo ekstremālo, sauso karstumu uz Indiju atnes rietumu vēji," stāta Meteoroloģijas dienesta pārstāvis Jadva.

Karstais laiks saglabāsies vēl divas dienas, otrdien paredz meteorologi. Taču drīz pēc tam tiek prognozēts vēl viens karstuma vilnis.

Tiek ziņots, ka daudzi mirušie ir nabadzīgi ļaudis, ubagi un bezpajumtnieki, kā arī celtnieki, kas strādājuši tiešos saules staros.

Tikai aptuveni trešdaļai no 1,2 miljardiem valsts iedzīvotāju ir pieejama elektrība. Tomēr kondicionieru un ventilatoru pastiprinātas lietošanas dēļ radušies traucējumi tās padevē. Daudzi cilvēki patvērumu no karstuma meklē veikalos.

Karstuma viļņi Indijā nav retums. Pētnieki prognozē, ka tie kļūs tikai biežāki un spēcīgāki, atgādina CNN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!