Foto: resistar.ir

Irāna, kur nesen noticis karikatūru konkurss par holokausta tēmu, tagad ar līdzīgu iniciatīvu vērsusies pret radikālo islāmistu grupu "Islāma valsts" (IS), vēsta laikraksts "The Washington Post".

Pret IS vērsto karikatūru konkurss saņēmis vairāk nekā 800 darbu pat no tik tālām valstīm kā Brazīlija un Austrālija, norāda konkursa rīkotāji.

Karikatūrās bieži norādīts uz grupējuma asinskārību. Kādā darbā redzams IS līderis Abu Bakrs al Bagdadī, kura bārda attēlota kā asiņainu nažu gūzma. Visas karikatūras var apskatīt šeit


Virknē karikatūru uzkrītoši uzsvērta ASV un citu reģiona valstu loma, kas radījušas apstākļus kaujinieku grupas dzimšanai pēc 2003. gada invāzijas Irākā un Sadama Huseina režīma gāšanas.

"Mēs nolēmām rīkot šo konkursu un aicināt cilvēkus iesniegt savus komiksus vai karikatūras, lai parādītu "Islāma valsts" patieso dabu. "Islāma valsts" cenšas asociēt sevi ar islāmu, bet būtībā tai par islāmu nav saprašanas," Irānas "Press TV" stāsta konkursa organizators Masuds Šodžeis Tabatabai.

Iesniegtās karikatūras tikšot izstādītas Sīrijā, Irākā un Libānā.

Šogad aprīlī Tabatabai rīkoja konkursu par holokausta tēmu. Tā mērķis bijis parādīt Rietumu dubultos standartus attiecībā uz vārda brīvību, viņš skaidro.


Radikālais sunnītu grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, pērn straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.





Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!