Foto: AFP/Scanpix
Sadursmēs, kas sestdien Kijevā izcēlās tā dēvētā "praida" laikā starp homoseksuāļu tiesību aktīvistiem un galēji labējo organizāciju pārstāvjiem, ievainoti vismaz septiņi cilvēki, bet vairāk nekā 20 aizturēti.

Drošības apsvērumu dēļ bija paredzēts, ka "Līdztiesības marš" ilgs tikai desmit minūtes un par tā norises vietu rīkotāji dalībniekiem paziņoja tikai dažas stundas pirms gājiena.
Taču partijas "Labējais sektors" pārstāvji brīdināja, ka vienalga "praidu" nepieļaus.

Neskatoties uz draudiem, aptuveni 100 homoseksuāļu tiesību aktīvistu uz gājienu ieradās.

Sadursmes sākās, kad milicija gājiena norises vietā mēģināja apturēt vairākus desmitus jaunu vīriešu, kas izlēca no autobusa, kuru rotāja "Labējā sektora" simbolika.

Ātrās palīdzība vēsta, ka kāda milicijas darbiniece guvusi smagu ievainojumu kaklā.

Tikmēr milicija ziņo, ka vieglus ievainojumus guvuši vēl pieci miliči un kāds no "Labējā sektora" aktīvistiem.

Milicijas paziņojumā teikts, ka 25 nacionālisti ir aizturēti nopratināšanai.

"Praida" priekšvakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka viņš pilnībā atbalstot gājiena dalībniekus, taču pats atturēsies no dalības maršā.

"Kas attiecas uz Līdztiesības maršu, es to uzlūkoju gan no kristieša, gan no proeiropeiska prezidenta perspektīvas. Uzskatu, ka tās abas ir pilnībā savietojamas idejas," sarunā ar žurnālistiem norādīja Porošenko.

Viņš piebilda, ka neredz pamata, lai kāds traucētu gājienam, jo dalība tajā ir katra Ukrainas pilsoņa konstitucionālās tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!