Foto: DELFI

Vienā no daudzstāvu nama dzīvokļiem Lietuvas pilsētā Kauņā sakrājies tik daudz atkritumu, ka tas aizņēmis teju visu četru istabu dzīvokli, vēsta "Delfi.lt".

Tiek ziņots, ka pēdējo 15 gadu laikā dzīvokļa iemītniece vākusi dažāda veida atkritumus, ko atradusi atkritumu konteineros. Dzīvokļa kaimiņi esot ilgu laiku pacietuši prusakus un dzīvojuši bailēs no iespējamā ugunsgrēka, taču tagad ir sagaidījuši tiesas atļauju izvest atkritumu kaudzi.

Cīņu ar atkritumu vācēju iedzīvotāji sāka 2000. gadā. Pēc viņu teiktā, jau tolaik 71 kvadrātmetru lielajā četristabu dzīvoklī bija grūti iekļūt.

Kaimiņiene Stase Viķene pastāstījusi, ka dzīvokļa iemītniece cilvēkus nav laidusi. "Ja arī atvēra durvis, tad pavisam nedaudz, lai mēs neredzētu visus atkritumus," viņa atceras.

Par stāsta patiesumu varēja pārliecināties žurnālisti, kas ieradās dzīvoklī. Viņi fiksēja, ka visas četras istabas, virtuve, vannas istaba un tualete bija aizpildīta ar atkritumiem no grīdas līdz grieztiem.

"Vienu pilnu konteineru mēs jau esam izveduši, bet atkritumus izdevies savākt tikai no koridora durvīm," atzinusi kaimiņiene.

Darbinieku nolīgšana un speciālu konteineru īrēšana nama iedzīvotājiem izmaksās 3000 eiro. Šo summu viņi cer iekasēt no 70 gadus vecās dzīvokļa īpašnieces, kura dzīvokli pirms atkritumu izvešanas ir pametusi. Plānots, ka attīrīšanas darbi ilgs vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!