Foto: Reuters/Scanpix
Portāla "Instagram" lietotājs Jasers Ahmads interneta lietotājiem nodrošinājis retu iespēju ielūkoties Kaabā - vissvētākajā vietā islāmā. Salīdzinoši nelielā kubiskā ar melnu audumu pārklātā ēka ir Mekas Svētās mošejas ieskauta un tiek uzskatīta par ļoti nozīmīgu reliģisko centru.

Tiek uzskatīts, ka Kaaba ir pati pirmā mošeja, un to reiz cēlis Abrahāms un viņa dēls Ismaīls.

Tieši uz šejieni reizi dzīvē esot jādodas katram musulmanim, lai nožēlotu savus grēkus. Šeit viņi septiņas reizes iet apkārt celtnei, ik reizi noskūpstot tā dēvēto Melno akmeni, kurš, kā leģendas stāsta, esot iedots Ādamam, kad viņu izraidīja no Ēdenes dārza.

Fotogrāfiju autors Ahmeds Kaabā bijis šā gada 30. maijā. Viņa uzņemtajos attēlos redzams greznais marmora interjers, kurā simboliski atzīmēta vieta, kurā Muhameds lūdzies (attēlos balts laukums uz grīdas un kvadrāta mozaīkas raksts uz sienas).

Tāpat redzams, ka daudzviet interjerā iekļauti svētie raksti, kā arī pakārtas lampas ar dažādām eļļām. Vienā fotogrāfijā redzamas arī zeltītas durvis, kuras vedot uz Kaabas jumtu. Savukārt marmora "skapītis" esot paredzēts smaržvielu novietošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!