Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kirgizstānas drošības spēki divās atsevišķās operācijās valsts galvaspilsētā Biškekā ceturtdien nogalinājuši sešus un aizturējuši piecus aizdomās turētus teroristus, atsaucoties uz vietējo ziņu aģentūru, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

Aizturētie un nogalinātie ir kādas starptautiskas teroristu grupas biedri, paziņoja Kirgizstānas Nacionālās drošības komiteja, neprecizējot, kas tas ir par grupējumu.

Vienā no incidentiem speciālo uzdevumu policijas vienība "Alfa" iebrukusi privātmājā pilsētas dienvidos, kad ēkā esošie aizdomās turamie atklājuši uguni un atteikušies padoties. Aptuveni stundu garajā operācijā ievainoti četri policisti.

Lai nodzēstu kaujas dēļ izcēlušos ugunsgrēku, notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji. Aculiecinieki stāsta par vismaz 20 dzirdētiem sprādzieniem un kliedzieniem "Allahu Akbar" (Dievs ir varens).

Tādas operācijas Kirgizstānā ir retums, bet nesen amatpersonas pauda bažas par pieaugošo kirgīzu skaitu, kuri pievienojas islāmistu grupējumam "Islāma valsts" (IS) Irākā un Sīrijā.

Vairāki cilvēki Kirgizstānā jau ir arestēti par brīvprātīgo vervēšanu IS džihādistu rindām. Tikmēr pēdējo gadu laikā valstī ir arestēti desmitiem aizliegtu islāmistu grupu biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!