Foto: Reuters/Scanpix
Pašnāvnieka sarīkotā mīnētas automašīnas sprādzienā uz ziemeļiem no Bagdādes gājuši bojā 90 cilvēki un vēl 17 pazuduši, sestdien paziņoja amatpersonas.

Džihādistu grupējuma "Islāma valsts" sarīkotais sprādziens piektdien nogranda lielākoties šiītu apdzīvotajā Hanbanisaadas pilsētā aptuveni 20 kilometrus uz ziemeļiem no Bagdādes.

"Līdz šim ir 90 bojāgājušo un 120 ievainoto un no 17 līdz 20 pazuduši," sacīja vietējā amatpersona Abass Hadi Salehs.

Pēc viņa teiktā, uzbrukumā nogalināti 15 bērni, kas notika pilsētas tirgus rajona centrā, kad cilvēki iepirkās pirms svētkiem "Eid al Fitr" ar ko tiek noslēgts musulmaņu svētais mēnesis ramadāns.

"Katru gadu [ramadāna laikā] notiek spridzināšana. Mēs esam vainīgi tāpēc, ka esam šiīti," sacīja Salehs. "Šis ir lielākais Dijālā kopš 2003.gada."

Hanbanisaada atrodas Dijālas provincē, kuru valdība janvārī paziņoja par atbrīvotu no "Islāma valsts", taču pēdējās nedēļās palielinājies uzbrukumu skaits.

"Islāma valsts" paziņoja, ka spridzinātājam automašīnā bija iekrautas trīs tonnas sprāgstvielu. Upuru skaits ir viens no lielākajiem kopš grupējums uzsāka savu ofensīvu 2014.gada jūnijā.

Aģentūras AFP korespondents ziņo, ka eksplozija nodarījusi plašus postījumus un atstājusi piecus metrus platu un divus metrus dziļu bedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!