Foto: AP/Scanpix

Gazas joslas džihādisti draudējuši apšaudīt Izraēlu ar raķetēm, šādi reaģējot uz kustības "Hamas" vēršanos pret ekstrēmistiem palestīniešu Vidusjūras piekrastes anklāvā.

Gazas joslas varasiestādes iepriekš arestējušas vairākus kaujiniekus, kas tiek turēti aizdomās par sprādzienu sarīkošanu svētdien pret "Hamas" militārā spārna pārstāvjiem.

"Salafīti nolēmuši reaģēt uz šiem noziegumiem un šiem triecieniem no "Hamas" puses, tēmējot raķetes pret okupācijas varu (Izraēlu) un īstenojot atmaksas pasākumus," teikts paziņojumā, kas pirmdien vakarā publicēts tīmeklī.

"Hamas" policija pēc svētdien notikušajiem sprādzieniem, kuros tika iznīcinātas piecas automašīnas, arestējuši aptuveni desmit "mudžahedīnus".

Džihādistu paziņojumā Gazas joslā valdošā kustība apsūdzēta, ka tā inscenējusi sprādzienus, lai rastu ieganstu represijām pret salafītu ekstrēmistiem.

"Rezultāti būs katastrofāli, neviens no tā neiegūs, un tā būs kustība "Hamas", uz kuras pleciem gulsies atbildība," teikts paziņojumā.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu uzskata, ka par jebkuru no Gazas joslas uz Izraēlu izšautu raķeti atbildīga ir "Hamas".

Izraēlas armija pagājušajā nedēļā apšaudīja "Hamas" objektus Gazas joslā, pēc tam kad Izraēlas dienvidos bija trāpījusi no Gazas joslas izšauta raķete.

Gazas joslā notiek cīņa par varu starp "Hamas" un nelielām ekstrēmistu organizācijām, arī salafītiem.

Svētdien teju vienlaicīgi notika pieci sprādzieni, kuru mērķis bija "Hamas" un islāmistu kustības "Islāma džihāds" militāro spārnu biedri.

Par sprādzieniem pagaidām neviens atbildību nav uzņēmies.

Aizdomas par šiem un citiem pagājušo mēnešu uzbrukumiem krīt uz salafītiem, no kuriem dažiem ir saites ar džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

Salafīti kritizē "Hamas", ka tā nepietiekami ievieš islāma likumus. Ekstrēmistu pārmetumus izpelnījies arī pamiers, kas tiek ievērots kopš pagājušā gada kara ar Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!