Foto: AFP/Scanpix

Uz Sīrijas-Turcijas robežas izcēlusies apšaude starp "Islāma valsts" (IS) kaujiniekiem un turku armiju, kā rezultātā viens karavīrs kritis, bet divi ievainoti, atsaucoties uz Turcijas medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

IS kaujinieki uzbrukuši Turcijas robežpunktam Kilisas provincē, uz ko Turcijas spēki atbildējuši ar tanku uguni, mērķējot pa IS kontrolēto teritoriju Sīrijā. Tiek ziņots, ka viens kaujinieks nogalināts.

Šis ir kārtējais vardarbīgais incidents pārsvarā kurdu apdzīvotajā Turcijas dienvidaustrumu daļā. Pirmdien ar IS saistīts pašnāvnieks spridzinātājs Turcijas pierobežas pilsētā Suručā nogalināja 32 un ievainoja 100 aktīvistus, pārsvarā studentus, kas devās palīgā atjaunot kaujās sagrauto Sīrijas kurdu pilsētu Kobani.

Trešdien Džejlanpinarā 160 kilometrus no Suručas tika nošauti divi turku policisti. Par slepkavībām atbildību uzņēmās aizliegtais Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) militārais spārns, paskaidrojot, ka tā bijusi atriebība par Suručas sprādzienu, jo abi policisti esot sadarbojušies ar "Islāma valsti".

Savukārt ceturtdien Dijarbakiras pilsētā nošauts satiksmes policists un viņa kolēģis smagi ievainots. Par šo uzbrukumu atbildību pagaidām neviens nav uzņēmies.

Daudzi Turcijā uzskata, ka valdība dara pārāk maz, lai palīdzētu kurdiem, kas robežas otrā pusē Sīrijā karo ar "Islāma valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!