Foto: AP/Scanpix

Teroristu grupējums "Islāma valsts" Sīrijā sagūstījis 15 gadus vecu zviedru grūtnieci, kura kopā ar savu draugu aizbēgusi no audžu mājām Zviedrijā, pirmdien ziņo zviedru mediji.

Zviedrijas Ārlietu ministrija savos komentāros ir skopa un tikai apstiprināja, ka saņemta informācija par nepilngadīgas personas atrašanos Sīrijā un tiek uzturēti kontakti ar šīs personas ģimenes locekļiem.

Zviedru laikraksti "Expressen" un "Boras Tidning" vēstīja, ka meitene 31.maijā pazudusi no audžu mājām Burosā, kas atrodas netālu no Gēteborgas.

Domājams, ka viņa un viņas 19 gadus vecais draugs devušies uz Sīriju, kur viņus savervējis grupējums, kas saistīts ar starptautisko teroristisko organizāciju "Al Qaeda".

Augusta sākumā Alepo pusaudžus sagūstījis grupējums "Islāma valsts", ziņoja mediji.

Laikraksti arī vēstīja, ka iepriekš šogad pusaudži slepus bez vecāku ziņas salaulājušies musulmaņu ceremonijā Stokholmā.

Meitene kopš atrašanās gūstā Sīrijā divreiz piezvanījusi saviem vecākiem, jo viņai izdevies slepus piekļūt telefonam.

Viņa vecākiem sacījusi, ka viņai nācies zvērēt uzticību "Islāma valstij", kas tagad lems, vai viņu laulība uzskatāma par likumīgu.

Ja tā tiks atzīta par spēkā esošu, "Islāma valsts" pārvedīšot viņus uz Raku, kur esot vēl ļaunāk nekā Alepo, "Boras Tidning" sacīja meitenes tēvs.

"Expressen" ziņoja, ka meitene ir sestajā grūtniecības mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!