Prokrieviskie separātisti koncentrē spēkus pie demarkācijas līnijas pozīcijām ar mērķi uzbrukt Ukrainas karavīriem Donbasā, ceturtdien interneta izdevumam "Ukrainska Pravda" paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba preses dienesta vadītājs Vladislavs Seļezņovs.

Saskaņā ar viņa teikto Ukrainas izlūki ziņo, ka notiek separātistu bruņutehnikas un personālsastāva pārvietošanās.

"Viņu veiktie gatavošanās darbi liecina, ka viņi gatavojas nevis aizsardzībai, bet uzbrukuma darbībām. Mēs šo situāciju novērojam un mierīgi izturamies pret to tai ziņā, ka esam gatavi jebkuram notikumu attīstības variantam," sacīja Seļezņovs.

Viņš teica, ka Ukrainas Bruņotie spēki ir gatavi jebkurā brīdī atgriezt tehniku atpakaļ uz Minskas vienošanos noteiktajām pozīcijām, kā tas ticis izdarīts situācijā pie Starognatovkas, kur pēc starptautisko partneru brīdināšanas tika lietota Ukrainas artilērija.

"[Separātistu] dinamika ir ļoti augsta, turklāt galvenais apšaužu daudzums notiek nakts laikā. Dienā tiek lietoti tikai strēlnieku ieroči, granātmetēji, bet naktī tiek aktīvi lietoti 122 milimetru un 152 milimetru kalibra ieroči un "Grad"," piebilda Seļezņovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!