Krievijas varasiestāžu stingro un principiālo vēršanos pret embargo sarakstā iekļautajām Rietumu pārtikas precēm uzskatāmi raksturo trīs saldētu ungāru zosu iznīcināšanas operācija Tatarstānā. Šis notikums iedvesmojis interneta jokdarus, kuri sociālajos tīklos sākuši jokot par "zosu karu pret Krieviju".

Internetā izplatīti mēmi ar zosīm, kuros apspēlēta mājas putnu atriebība Krievijai un tās prezidentam Vladimiram Putinam. Biežs attēlu paraksts ir: "Ne mēs sākām šo karu!".

Paraksts: "Ne mēs sākām šo karu!"

Zosu joku popularitāti veicinājis ne tikai Tatarstānas gadījums, bet vēl kāds incidents, kurā uz Krievijas robežas esot sadedzināti 50 no Ukrainas nelegāli ievesti zoslēni par to neapstiprinātas ziņas cirkulēja Krievijas un Ukrainas medijos, vēsta portāls "Vocativ.com". Pirmo reizi šī informācija jau jūnijā izskanējusi Krievijas kanālā "LifeNews".

Paraksts: "Uz Kremli!"

Paraksts: "Ne mēs sākām šo karu!"

Krievija augustā sāka iznīcināt tonnām no Rietumiem ievestas pārtikas produkcijas, kurai Maskava piemērojusi ievešanas embargo.

Izpildot varasiestāžu rīkojumu, Krievijas Federālais veterinārais un fitosanitārais dienests "Rosseļhoznadzor" kādā veikalā Tatarstānas Republikā, ievērojot oficiālu protokolu, konfiscēja un iznīcināja trīs saldētas zosis no Ungārijas.

Paraksts: "Atcerieties, ne vārdu ungāru valodā!"

Paraksts: "Par brāļiem atbildēsi,... Knābi dodu!"



Tikmēr liela daļa Krievijas iedzīvotāju neatbalsta produktu iznīcināšanu, bet uzskata, ka tos vajadzētu atdot trūkumcietējiem, vai sūtīt kā humāno palīdzību uz Austrumukrainu.

Krievija 2014. gada augustā aizliedza ievest valstī lielāko daļu pārtikas produktu no ES. Tā bija Maskavas atbilde uz ES sankcijām pret Krievijas enerģētikas, aizsardzības un finanšu sektoriem.

Paraksts: "Vai buldozers aizbrauca?"

ES, ASV un citas rietumvalstis sankcijas pret Krieviju un tās amatpersonām vērsušas par Kremļa agresiju Ukrainā - Krimas aneksiju un situācijas destabilizēšanu Austrumukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!