Foto: AP/Scanpix

Krievijas motociklistu kluba "Night Wolves" ("Nakts vilki", "Ночные Волки") līderis Aleksandrs Zaldostanovs apliecinājis savu nesatricināmo lojalitāti Krievijas prezidentam, nosaucot savus vīrus par Vladimira Putina "dzelzs kavalēriju", vēsta laikraksts "The Moscow Times".

Zaldostanovs, kurš pazīstams ar iesauku "Ķirurgs" un tiek dēvēts par Putina draugu, to paziņoja, stāstot par nedēļas nogalē gaidāmo "Night Wolves" rīkoto šovu Krievijas anektētās Krimas pussalas pilsētā Sevastopolē.

Foto: AFP/Scanpix

"Mēs visi esam prezidenta Putina dzelzs kavalērija. Tāpēc mēs būtu ļoti pagodināti ar viņa klātbūtni pasākumā," norādījis Zaldostanovs.

Putins ir galvenā persona uz pasākumu uzaicināto viesu sarakstā, bet vai viņš pasākumu apmeklēs – nav zināms.

"Night Wolves" rīkotajā šovā, kurā tiks izspēlēta Sarkanās armijas ofensīva Eiropā Otrā pasaules kara beigās, tiks izmantotas "tehnoloģijas, tanki un kustīgas dekorācijas", pastāstīja Zaldostanovs.

Priekšnesumu ar tehnoloģijām un karavīriem atbalstīšot Sevastopolē bāzētā Melnās jūras flote. Turklāt šovs būšot arī "signāls" ārvalstīm.

"Mēs to darām Sevastopolei, visai Krievijai, bet vēl mēs sūtām vēsti pāri robežām, pāri okeāniem," teicis Zaldostanovs.

Foto: RIA Novosti/Scanpix

2014. gada "Night Wolves" šovā Sevastopolē, kurā netrūka propagandas un totalitārisma slavināšanas, var ielūkoties šeit.

Zaldostanovs nav pirmā pazīstamā Krievijas varai pietuvinātā figūra, kas publiski apliecina lojalitāti līderim.

Pērnā gada decembrī Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs, kurš ir arī "Night Wolves" goda biedrs, paziņoja, ka viņa drošībnieki ir Putina brīvprātīgie, kas gatavi izpildīt jebkuras sarežģītības pavēli.

Foto: AP/Scanpix

Padevību Putinam pērn pauda arī Kremļa administrācijas vadītājs Vjačeslavs Volodins, paziņojot – "ja ir Putins, ir Krievija, ja nav Putina, nebūs Krievijas", atgādina "The Moscow Times".

Motociklistu klubs "Night Wolves" ir zināms kā Krievijas varai draudzīga organizācija, kas bauda valsts atbalstu. Kluba biedri ir piedalījušies Krimas pussalas okupācijā un karo Donbasā.

Foto: AP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!