Foto: AFP/Scanpix
Turcijas dienvidaustrumos kaujinieku uzbrukumā nogalināta viena militārpersona un ar rokasgranātām apmētāts vietējais valdošās partijas birojs, sestdien ziņo avoti armijā, norādot, ka uzbrukumos vainojami kurdu separātisti.

Širnakas provincē kaujinieki piektdienas vakarā ar raķetēm apšaudījuši armijas posteni, nogalinot vienu virsnieku, bet divus karavīrus ievainojot.

Armija norāda, ka uzbrukumu veikusi "separātistu teroristiskā organizācija". Šādi varasiestādes parasti apzīmē kurdu bruņoto separātistu grupējumu Kurdistānas strādnieku partija (PKK).

Savukārt Dijarbakirā uzbrucēji ar rokasgranātām apmētājuši Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) vietējo biroju. Arī šajā uzbrukumā tiek vainoti PKK kaujinieki.

Uzbrukumā stipri bojāts pie ēkas novietotais ar ūdensmetēju aprīkotais policijas automobilis. Ievainots arī tajā esošais policists.

Kopš Turcija uzsāka bombardēt Irākas ziemeļos esošās PKK bāzes, grupējums ik dienu veic uzbrukumus drošības spēkiem, un kopš sagruvis divus gadus ilgušais pamiers, kurdu separātisti jau nogalinājuši vairāk nekā 50 drošības dienestu pārstāvju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!