Foto: Reuters/Scanpix
Neilgi pēc tam, kad tiesa izdeva orderi viņa arestam, no amata ceturtdien atkāpies korupcijā apsūdzētais Gvatemalas prezidents Oto Peress, vēsta raidsabiedrība BBC.

Peress nolēmis atkāpties, lai individuāli "stātos pretī tiesvedībai pret viņu", paziņoja prezidenta preses sekretārs.

Prezidents no amata atkāpies tikai dažas dienas pirms svētdien gaidāmajām prezidenta vēlēšanām, kurās viņš vairs nevarēja startēt saskaņā ar konstitūciju.

Sagaidāms, ka līdz jaunā prezidenta inaugurācijai 14. janvārī valsti vadīs viceprezidents Alehandro Maldonado.

Delfi, atsaucoties uz aģentūru BNS, jau ziņoja, ka tiesnesis Gvatemalā trešdien izdeva orderi prezidenta Oto Peresa aizturēšanai, kurš tiek apsūdzēts korupcijā miljoniem eiro apmērā.

Dienu pirms ordera izdošanas Gvatemalas Kongress nolēma atņemt Peresam tiesisko imunitāti, lai viņš varētu tikt tiesāts, un viņam tika aizliegts atstāt valsti.

64 gadus vecais atvaļinātais ģenerālis Peress ir kļuvis par Gvatemalas vēsturē pirmo prezidentu, kuram atņemta imunitāte pret kriminālvajāšanu.

Peress ir noliedzis apsūdzības korupcijā un iepriekš uzstāja, ka paliks prezidenta amatā līdz sava termiņa beigām, kas ir nākamā gada 14. janvārī.

Peress tiek apsūdzēts korupcijas shēmas organizēšanā, kas ļāvusi uzņēmējiem samazināt maksājamo muitas nodevu, piekukuļojot korumpētus ierēdņus.
Gvatemalas ģenerālprokurore Telma Aldana trešdien pauda pārliecību, ka Peress tiks notiesāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!