Foto: AFP/Scanpix

Francija apsver gaisa triecienu iespējas pret "Islāma valsti" Sīrijā, kas nozīmētu pašreizējās pozīcijas maiņu, vēsta laikraksts "Le Monde".

Nedz Francijas prezidenta kanceleja, nedz Ārlietu vai Aizsardzības ministrija nav komentējusi laikraksta vēstīto, bet amatpersonas ir norādījušas, ka prezidents Fransuā Olands par šo jautājumu varētu runāt divreiz gadā rīkotajā preses konferencē, kas paredzēta pirmdien.

Francija pašlaik piedalās tikai misijās pret "Islāma valsti", kas notiek Irākā, kas lūdza starptautisko palīdzību cīņā pret džihādistiem.

Sīrijā veikt reidus Francija līdz šim ir atteikusies, baidoties, ka ārvalstu intervence var netieši palīdzēt pie varas noturēties Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

Tomēr "Le Monde" vēstīja, ka Francija jūt pienākumu saistībā ar pēdējā laika notikumiem pārskatīt savu pozīciju un tā varētu sākt izlūkošanas reisus pār kara novārdzināto valsti.

"Olands apsver gaisa triecienus pret "Islāma valsti" Sīrijā," teikts "La Monde" virsrakstā.

"Pieaugošā Sīrijas [bēgļu] plūsma, koalīcijas nespēja atvirzīt "Islāma valsti" un iespējams pastiprinājums ar Krievijas militāro klātbūtni [Sīrijā] ir izaicinājums Francijas pozīcijai," rakstīja izdevums.

Kāda Francijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, ziņu aģentūrai AFP teica, ka tas nenozīmētu pievienošanos Francijas vadītajai koalīcijai.

"Mūsu pozīcija nav mainījusies, un nav jautājumu par pievienošanos koalīcijai Sīrijā," sacīja amatpersona.

Citas amatpersonas Parīzē teica, ka Francija varētu atkāpties no sava solījuma neveikt militāru intervenci Sīrijā "nacionālās drošības apsvērumu dēļ", sakot, ka tas tiks darīts "pilnīgi neatkarīgi".

Šogad Francijā ir notikuši vairāki uzbrukumi, kas saistīti ar "Islāma valsts" džihādistiem.

Vienlaikus amatpersonas uzsvēra, ka Francijas prioritāte joprojām ir atrast uzticības cienīgu alternatīvu Sīrijas pašreizējam režīmam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!