Foto: AFP/Scanpix
Nekārtībās nedokumentēto imigrantu aizturēšanas centrā Valensijā, Spānijas austrumos, ievainoti pieci policisti, pirmdien paziņoja policija.

Ar policiju cīnījās aptuveni 40 imigranti, bet vairāki desmiti mēģināja no centra aizbēgt, sacīja policijas pārstāvis sakariem ar presi.

"Viņi grūstījās ar policiju, sita viņiem, vienam norāva atslēgas, citam - siksnu. Pieci policisti guva vieglus savainojumus," viņš sacīja.

Aptuveni 20 imigranti lika lietā atslēgas, lai nokļūtu uz centra ēkas jumta, no kurienes, izmantojot palagus un segas, mēģināja aizbēgt, kā arī apmētāja ar akmeņiem policistus, kas viņus centās aizturēt.

Imigranti centra ēkā salauza mēbeles un mēģināja aizdedzināt matračus, tāpēc notikumos iesaistījās ugunsdzēsēji. Imigranti ar akmeņiem apmētājuši arī ugunsdzēsējus.

Policija izšāva tukšas patronas. Kārtību izdevās atjaunot ap plkst.1 naktī, divas stundas pēc nekārtību sākuma, sacīja amatpersona.

Valensijas centrs Spānijā ir viena no vairākām šāda tipa iestādēm, kur tiek izmitināti nedokumentētie imigranti, kamēr tiek izskatītas viņu lietas, kas var noslēgties ar aizturēto deportēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!