Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābija kā "nepatiesas un maldinošas" ir noraidījusi izskanējušās ziņas par savu atbildi uz Sīrijas bēgļu krīzi, uzsverot, ka ir izsniegusi uzturēšanās atļaujas 100 000 cilvēku no kara izpostītās valsts.

Trešdien ar līdzīgu paziņojumu klajā nāca arī Apvienotie Arābu Emirāti pēc tam, kad sāka parādīties jautājumi par to, kā turīgās Persijas līča valstis ir reaģējušas uz Sīrijas bēgļu krīzi.

Saūda Arābijas oficiālā ziņu aģentūra "Saudi Press Agency" citēja Ārlietu ministrijas amatpersonu, kura norādīja, ka šī Tuvo Austrumu valsts nevēlas "izrādīties vai reklamēt sevi medijos" saistībā ar atbildi uz Sīrijas krīzi.

"Tomēr tā uzskata par svarīgu precizēt šos centienus, atbildot un nepatiesām un maldinošām mediju ziņām par karalisti," norādīja amatpersona, kuras vārds netika minēts.

Saūda Arābija ir izsniegusi uzturēšanās atļaujas 100 000 cilvēku, kuri vēlējās palikt šajā valstī, atklāja amatpersona, piebilstot, ka šis lēmums nodrošina tiesības uz bezmaksas izglītības iegūšanu, veselības aprūpi un nodarbinātību.

Karaliste ir atbalstījusi miljoniem Sīrijas bēgļu Jordānijā, Libānā un citās valstīs, kopā piešķirot humāno palīdzību 700 miljonu ASV dolāru (620 miljoni eiro) vērtībā, paziņoja amatpersona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!