Foto: AP/Scanpix/LETA

Indijas tiesa pirmdien sākusi izskatīt lietu pret aizturētajiem 14 Igaunijas pilsoņiem no pirātisma apkarošanas patruļkuģa "Seaman Guard Ohio".

Kā pavēstīja Igaunijas Ārlietu ministrijas preses dienests, lietas izskatīšana sākusies ar prokurora uzaicināto liecinieku nopratināšanu.

"Ja sākumā bija cerība, ka pirmos nopratinās apsūdzētos, tagad tas nav noticis, un patlaban nav zināms, kad tiesa nonāks līdz apsūdzēto nopratināšanai," norāda preses dienests.

Lieciniekus nopratināja arī otrdien un viņu uzklausīšana paredzēta arī trešdien.

Tiesas sēdes ieplānotas arī nākamajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka ar Sjerraleones karogu kuģojošo kuģi, kurš pieder ASV kompānijai "AdvanFort", Indijas krasta apsardze aizturēja 12.oktobrī. Uz kuģa atradās 35 cilvēki, tostarp 14 igauņu apsargi.

Apkalpei tika pārmests, ka kuģim nav bijis vajadzīgo atļauju ieroču un munīcijas pārvadāšanai Indijas ūdeņos. Vietējās varasiestādes apgalvoja, ka kuģis bez atļaujām atradies Indijas ūdeņos trīs dienas, tādējādi pārkāpjot vairākus likumus.

Vēlāk viņi tika apsūdzēti bruņojuma kontrabandā, nelegālā degvielas pārvadāšanā un nelegālā iebraukšanā Indijas teritoriālajos ūdeņos.

Tamilnādas štata augstākā tiesa nolēma komandas locekļus, tostarp 14 Igaunijas pilsoņus, atbrīvot, un 2014. gada 26. martā Čennai pilsētas augstākajā tiesā tika pieņemts viņus attaisnojošs lēmums, taču tas līdz šim brīdim nav stājies spēkā. Tas arī liedzis aizturētajiem atgriezties mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!