Foto: AFP/Scanpix

Tehnoloģiju milzis "Google" uzsācis ziedojumu kampaņu, kuras mērķis ir piesaistīt 11 miljonus ASV dolāru organizācijām, kas palīdz bēgļiem Eiropā, vēsta portāls "USA Today".

Uzņēmums "Google" plāno pirmos ziedojumus 5,5 miljonu ASV dolāru apmērā piesaistīt caur mājaslapu "google.com/refugeerelief". Ziedojumi tiks sadalīti četru nevalstisko organizāciju starpā, kas nodrošina bēgļiem pārtiku, ūdeni, pajumti un medicīnisko aprūpi.

Ziedojumus saņems: organizācija "Ārsti bez robežām", Starptautiskās glābšanas komiteja, organizācija "Glābiet bērnus" un Apvienoto Nāciju Augstā komisāra bēgļu jautājumos birojs (UNHCR).

Kā vēsta medijs, uzņēmums "Google" līdz ar paziņojumu par kampaņu publicējis kāda darbinieku emuārus, kurš septiņu gadu vecumā aizbēdzis no Afganistānas uz Eiropu.

Vēstīts, ka Eiropa piedzīvo lielāko migrantu krīzi kopš Otrā pasaules kara beigām. Lielu daļu ES ieceļojošo imigrantu veido sīrieši, kas bēg no kara plosītās valsts.

Mēģinot pa jūru sasniegt Eiropu, šogad bojā ir gājuši tūkstošiem migrantu no Āfrikas un Tuvajiem Austrumiem. Saskaņā ar ANO datiem šogad Vidusjūru jau šķērsojuši vairāk nekā 350 000 migrantu, 2600 šai ceļā gājuši bojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!