Foto: DELFI

Lietuvas Bruņotie spēki plāno līdz 2021.gadam līdztekus bruņumašīnām un haubicēm iepirkt arī prettanku un pretgaisa aizsardzības bruņojumu, transportlīdzekļus un šaujamieročus.

Ar šo Aizsardzības ministrijas un Bruņoto spēku iepirkumu plānu trešdien tika iepazīstināta Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komiteja.

Kā žurnālistiem pēc komitejas sēdes pastāstīja aizsardzības ministrs Jozs Oleks, nākamā gada budžeta projektā aizsardzības izdevumus domāts palielināt par 149 miljoniem eiro un šādu sākotnējo priekšlikumu atbalsta Valsts aizsardzības padome, Nacionālā drošības un aizsardzības komiteja un valdība.

Bruņoto spēku virspavēlnieks Jons Vītauts Žuks norādījis, ka jaunie iepirkumi plānoti, ņemot vērā šo aizsardzības izdevumu palielinājumu.

"Ņēmām vērā partiju vienošanos, ka budžets augs līdz 2020.gadam, kas ļauj pieņemt, ka visas šīs sistēmas varam iegādāties," viņš piebildis.

Kā uzsvēris Žuks, visi minētie pirkumi ļaus būtiski aizpildīt spraugas Lietuvas armijas bruņojumā un nodrošināt tai "gluži citu kvalitātes līmeni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!