Foto: AFP/Scanpix

Ungārija ceturtdien paziņoja, ka ir sakusi izvietot dzeloņstieples gar tās robežu ar Slovēniju, pēc tam, kad ir līdzīgā veidā izveidojusi šādus žogus arī gar robežu ar Horvātiju un Serbiju, tādā veidā cenšoties tikst galā ar migrantu pieplūdumu.

Tas ir pirmais gadījums, kad Ungārija šādi noslēdz robežu ar citu Šengenas zonas dalībvalsti.

"Mēs esam sākuši izveidot dzeloņstieplu žogu arī gar Slovēnijas robežu," Ungārijas valdības pārstāvja Čabas Rigo teikto citēja valsts ziņu aģentūra MTL.

Pagājušajā nedēļā slēgta robeža ar Horvātiju var novirzīt migrantu straumi uz Slovēniju.

Slovēnijas Ārlietu ministrija pavēstīja aģentūrai AFP, ka ir saņēmusi informāciju par žoga celšanu, un gaida turpmākus skaidrojumus.

Jau vēstīts, ka trešdien Ungārijā ieradās rekordliels skaits migrantu - 10046 cilvēki. No Horvātijas ieradās 9939 migranti, bet no Serbijas - 102.

Kad Ungārija pagājušajā nedēļā slēdza robežu ar Serbiju, tūkstošiem migrantu devās no Serbijas uz Horvātiju, kas drīz netika galā ar viņiem un sāka vest migrantus ar autobusiem uz Ungārijas robežu.

Pēc migrantu ierašanās Ungārijā viņi ar vilcieniem tiek aizvesti uz Austrijas robežu. Burgenlandes federālajā zemē Austrijas austrumos trešdien tika reģistrēta 5900 jaunu migrantu ierašanās, bet ceturtdien pēc pusnakts - vēl 2200.

No Austrijas migranti dodas ziemeļu virzienā, sevišķi uz Vāciju un Zviedriju, kuras ir atvieglojušas patvēruma piešķiršanu sīriešiem, bet arī pastiprinājušas robežkontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!